Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα είναι το σύμπτωμα οξείας ιογενούς πάθησης που οφείλεται σε ιούς της οικογένειας των ιών των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papilloma Viruses-HPV). Πρόκειται για ογκίδια, πολύ μικρά στο μέγεθος με ανώμαλη επιφάνεια, που εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα της γυναίκας και του άνδρα. Μπορούν να γίνουν αντιληπτά με γυμνό μάτι αλλά και μέσω της αφής. Μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής, ακόμα και αν δεν είναι ολοκληρωμένη. Πιο σπάνια μεταδίδονται με το στοματικό σεξ ενώ μπορεί να μεταφερθούν και από την μητέρα στο μωρό κατα τη διάρκεια φυσιολογικού τοκετού.

Μολυσματική Τέρμινθος

Πρόκειται για συχνή ιογενής δερματική πάθηση που δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες. Κυρίως προσβάλλει τα παιδιά ως 10 ετών, τους σεξουαλικά ενεργούς ενήλικες και όσους έχουν ανίσχυρο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν μικρά σπυράκια λίγων χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια ή ελιές στο δέρμα. Η μολυσματική Τέρμινθος μπορεί να μεταδοθεί μέσω της σεξουαλικής επαφής στους ενήλικες αλλά και σε όλους με την κοινή χρήση αντικειμένων όπως εσώρουχα, πετσέτες, σεντόνια κ.λπ.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η Κλινική

Δημιουργήσαμε ένα εξειδικευμένο ιατρικό χώρο για να καλύψει τις δικές σας ανάγκες, είτε στο επίπεδο της υγείας σας είτε στο επίπεδο της ομορφιάς σας.

Follow us

αναζήτηση